Annons:
Körkortsfrågor

« Tillbaka

Presentationen senast uppdaterad fredagen den 1 november 2013 00:12.

Kennelpresentation: Amordea´s

Grundad: 2009 - Levererade valpar: 17

Uppfödare av: Russkiy toy i Uppsala län.

Vi heter Marcus Söderström och Therese Edestedt och bor i Österedinge som ligger mellan Uppsala och Hallstavik. Vi har bott här sedan april 2006. Tidigare bodde vi i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Hur kom det sig då att vi hittade den underbara rasen Russkiy Toy? Marcus mamma har uppfödning av dansk-svensk gårdshund och har alltid haft en hund av en annan ras. Hon hade Buddha som var en irländsk varghund som hon var tvungen att ta bort sommaren -07. Detta gjorde att vi ville ha en ny hund för vi saknade Buddha. Vi var inne på att skaffa en Labrador, men då vi bor i en stor lägenhet ovanpå garaget och har en brant vindstrappa kunde vi inte ha en så stor ras. Ingen av oss skulle orka bära upp hunden för trappan. Lägligt fick vi passa Marcus bror Martin och hans flickväns Chihuahua. Det var nog det som gjorde att vi bestämde oss för en liten ras och vi började kolla på olika små hundar på blocket. Men vi kom fram till att vi ville ha en renrasig liten hund för att längre fram kanske starta kennel. Vi var inne på en dvärgpinscher och började leta efter uppfödare. Det var i slutet av november och vi visste att Stora Stockholm skulle vara i december och kollade upp hur många pinschers det var anmälda. Det var över 80 stycken anmälda och vi kom fram till att börja med uppfödning av en redan så stor ras skulle vara svårt. Så vi började leta igen....

Monica hade flera år tidigare läst i hundsport om den lilla Moskva terriern men den var inte godkänd i Sverige så hon tyckte inte den var av intresse just då. Men hon kollade upp den igen och det visade sig att den blivit godkänd i Sverige och att en valpköpare till Monica jobbade i en djurbutik i Uppsala som ägdes av uppfödare till just Rysskiyn. Vi tog kontakt med dem och det visade sig att deras tik väntade valpar till nyår vilket var runt en månad kvar. När vi åkte och träffade dem blev vi helt förälskade i tiken. Vi var totalt sålda på rasen och hoppades att vi skulle få köpa en valp av dem. När valparna var runt 4 veckor fick vi veta att vi fick köpa lilla Dea. Det är nog det bästa som hänt oss för snyggare och trevligare hund får man leta efter.

Vi fick vårt kennelnamn godkänt i början av januari 2009 och för tillfället finns det 5 tikar och 1 hane i kenneln.

Kontaktperson: Marcus Söderström, Therese Edestedt

Adress:
Österedinge 57
740 10 Almunge


Telefon: 017450119

Hemsida: http://www.amordea.se

Annonser från Amordea´s

Inga annonser hittades tyvärr.
Annonser:
 
 
 

Viktig information för dig som vill köpa hundvalp!

Stamtavla från SKK eller registrerad i Svenska Jordbruksverket?

Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig!

Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.

Kontakta gärna rasklubben för att få mer information om rasen.

 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Tisdagen den 5 september
Säljes: Papillonvalpar
(Renraser / Papillon)

Tisdagen den 5 september
Säljes: Nu letar vår kära valpar ett förevigt hem!
(Blandraser)

Tisdagen den 11 juli
Säljes: Strävhåriga han taxvalpar till jakt
(Renraser / Tax, strävhårig)