Annons:
Körkortsfrågor
« Mops Lancashire heeler »

Russkiy toy

Här nedan kan du läsa mer om rasen och få intressant information om den. Kanske denna ras passar dig? Finns det kennlar som föder upp rasen ser du dem under texten.

Russkiy toy är en hundras som ingår i FCI grupp 9 sällskapshundar. Den finns i två pälsvarianter - släthår och långhår. De får ha en mankhöjd mellan 20-28 och en vikt upp till tre kilo.

Russkiy Toy är en hundras som kommer från Ryssland Redan tsaren hade rasen och tog gärna med sig den till Operan och andra stora tillställningar. De användes annars som ringklockor och musjägare på godsen. I och med tsarens förfall utplånade man även deras hundar. Några få uppfödare gjorde vad de kunde för att hålla rasen vid liv. Rasen återuppbygdes och rekonstuerades samt fick ordentligt liv igen i mitten av 1900 talet.

De första hundarna av rasen var alla släthåriga. 1958 föddes en långhårig hane som blev början på rasens långhåriga variant.

Det finns ídag snart 400 Russkiy Toy i Sverige. I Ryssland är det en mycket populär ras och man räknar med att det föds kring 4000 hundar per år.

Russkiy Toy är en liten hund och skall vara framåt och älska människor och sina rasfränder. Ett gott exemplar av rasen älskar aktivitet mentalt som fysiskt.

Rasen är relativt ny i Sverige - godkänd av FCI 2006. Det finns de som tränar agility, freestyle, lydnad och blodspår bland annat med Russkiy Toy. Ett god individ av rasen älskar att träna och i framtiden kommer vi troligen få se fler arbetande och tävlande Russkiy Toys.

Kennlar som jobbar med rasen Russkiy toy:

1 november 2013

Amordea´s

Uppfödare av: Russkiy toy i Almunge, Uppsala län.
Vi heter Marcus Söderström och Therese Edestedt och bor i Österedinge som ligger mellan Uppsala och Hallstavik. Vi har bott här sedan april 2006. Tidi[...]

« Mops Lancashire heeler »
Annonser:
 
 
 

Viktig information för dig som vill köpa hundvalp!

Stamtavla från SKK eller registrerad i Svenska Jordbruksverket?

Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig!

Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.

Kontakta gärna rasklubben för att få mer information om rasen.

 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Fredagen den 5 april
Säljes: Cocker spaniel valpar redo att flytta till nya hem i maj
(Renraser / Cocker Spaniel)

Tisdagen den 19 mars
Säljes: Rottweiler valpar SKK registrerade / Stamtavla
(Renraser / Rottweiler)

Lördagen den 16 mars
Säljes: Papillon han valpar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 1 januari
Säljes: Blandrasvalpar
(Blandraser)

Fredagen den 8 december
Säljes: Papillon hane med meriterade föräldrar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 4 december
Säljes: Old English bulldog tik
(Renraser / Old English bulldog)

Måndagen den 27 november
Säljes: Jack Russell valpar
(Renraser / Jack Russell Terrier)