Tips: Skapa egen hundsida (gratis 1 månad)
 
« S:t Bernhard Amstaff »

Bolognese

Här nedan kan du läsa mer om rasen och få intressant information om den. Kanske denna ras passar dig? Finns det kennlar som föder upp rasen ser du dem under texten.

Bolognese (egentligen Bichon bolognese, man brukar sällan nämna fulla namnet för att undvika förvirring och förväxling mellan bolognese och Bichon frisé) är en sällsynt hundras (Grupp 9 Sällskapshundar, FCI-nummer 196) som ofta betecknas som glad, livlig och tillgiven, med äkta hundsinne. Den tycker om att vara sin ägare till lags och är ett bra husdjur. Den är sällan högljudd, kräver varsam träning och är en relativt frisk ras i allmänhet. [1]

Rasen är tämligen sällsynt och ett litet antal uppfödare arbetar för att rasen inte helt ska dö ut. För närvarande finns 84 bologneser registrerade i Sverige, några hundra fler exemplar finns registrerade i utlandet. Svenska uppfödare brukar ofta söka sig till utlandet för lämpliga hundar/tikar, på så sätt undviks inavel.

Källa: Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bolognese)

Bolognese

Kennlar som jobbar med rasen Bolognese:

Inga kennlar hittades tyvärr.

« S:t Bernhard Amstaff »
 
Klicka här för att skapa egen hundsida
 

Viktig information för dig som vill köpa hundvalp!

Stamtavla från SKK eller registrerad i Svenska Jordbruksverket?

Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig!

Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.

Kontakta gärna rasklubben för att få mer information om rasen.

 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige: