Annons:
Körkortsfrågor

Hundartiklar

Vad skall man tänka på innan man köper hund?

Innan du köper en hund så läs dessa tips.

Här kommer det snart att lägga upp tips och text.


Kommentarer från besökare

Skriv ett svar här. Fungerar inte popup rutan? Klicka här.

Av Hundvalpar.net, torsdagen den 26 juli 2007 04:04

http://home.rixtele.com/~Bulldogg/att_kopa_valp.htm hittade jag denna artikeln som kanske ger dig hjälp. Besök gärna källsidan för fler artiklar om bulldogar!

Bli inte stressad av att det verkar vara svårt att få tag på en valp. Och har du nu tänkt dig att pynta upp med en halv förmögenhet på en blåblodig rashund så tycker jag att du ska förvissa dig om att få mer än bara en hund.

-Va´?, säger du och rynkar pannan undrande.

Jo, jag menar att när man köper rashund så ska man ha rätt till att få med den kennelns hela samlade kompetens och erfarenhet på köpet. Man ska kunna ringa vilken tid på dygnet som helst under hela hundens liv och bli bemött på ett professionellt sätt så att man får den hjälp och det stöd man behöver och vill ha.

Försök att lära dig så mycket som möjligt om rasen så att du vet vad du vill ha och vilka fallgropar som finns. (Se mina andra sidor vad gäller bulldogg!)

Ring gärna SKK 08-795 30 30 (Svenska Kennelklubbens informationsavdelning) och beställ en uppfödarlista, så att du kan ringa runt och prata med så många uppfödare som möjligt. Eller surfa in på SKKs hemsida, se Länkar.

Det viktigaste valet du gör är valet av uppfödare. Förutom att det styr vad du får för hund är det helt avgörande vad gäller den typ av hjälp du kan få när hunden väl kommit hem till dig.

Be sen att få se deras hundar. Antingen genom att få komma och hälsa på eller att få kort tillsänt dig. Du vill ju veta vad de har för hundar för att se om det är den typ av hund som du vill ha.

När du sen hittat en uppfödare du har fullt förtroende för och du känner att ni talar samma språk dvs. ni förstår varandra, så ställ dig på kö där. Om det så tar flera år innan det blir din tur är det den största garantin du kan ge dig själv om ett lyckat hundköp. Och om du har tänkt att ha din hund i många år, så vad gör det att du fick vänta lite i början? Det blir kanske det att du väntar där du intuitivt känner att det är \"rätt\" som gör att du inte bara får en hund som motsvara dina förväntningar utan du får även en människovän på köpet som du kommer att hålla kontakt med i många år även efter det att din hund gått till himlen.

Köp inte en valp bara för att kenneln råkade ha valpar just när du åkte och hälsade på och den var ju så söt! Alla valpar är söta. Punkt.

Och det värsta du kan göra är att köpa en valp för att den har det så svårt och behöver räddas. Vad du gör då är att du befrämjar en dålig hundhållning eftersom du blir det levande beviset på att det är ok att hålla hundar på det sättet och föda upp valpar så eftersom personen i fråga faktiskt har avkastning för sin produktion. Detta betyder även att du inte bör acceptera att få valpen hemlevererad eftersom du då inte får se hur den har vuxit upp. Eftersom det valpen har varit med om hos sin uppfödare kommer att styra hur den utvecklas mentalt som vuxen brukar det vara väldigt bra att ha sett valpens uppväxtmiljö. Köp inte grisen i säcken!

Att man överhuvudtaget inte ens ska överväga att köpa valpar/hundar som importerats utan att man har kontakt med uppfödaren till valpen/hunden behöver jag väl inte ens nämna!?

Källa: http://home.rixtele.com/~Bulldogg/att_kopa_valp.htm

Fler artiklar...

Annonser:
 
 
 

Viktig information för dig som vill köpa hundvalp!

Stamtavla från SKK eller registrerad i Svenska Jordbruksverket?

Om din valp är renrasig så följer det med en stamtavla utfärdad från Svenska kennelklubben (SKK) med valpköpet. Där står valpens och hans släktingars registrerade namn, registreringsnummer, födelsedatum, uppfödarens namn och adress, valpens vaccinationer stämplas också här. Detta registreringsbevis/stamtavla är ett måste om din valp är renrasig!

Om din valp endast har ett registreringsbevis från Statens Jordbruksverket så betyder det att den finns i deras register (vilket det är lag på) men den har inget som talar om att den är renrasig och därmed räknas den som blandras och du kan inte därför ex försäkra den som renrasig valp.

Kontakta gärna rasklubben för att få mer information om rasen.

 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Torsdagen den 23 maj
Säljes: Söt snäll hane
(Blandraser)

Måndagen den 20 maj
Säljes: 2 Samojed Hanar till Salu
(Renraser / Samojed)

Söndagen den 19 maj
Säljes: Bernedoodle valpar säljes
(Blandraser)

Tisdagen den 16 april
Säljes: Blandrasvalpar
(Blandraser)

Tisdagen den 19 mars
Säljes: Rottweiler valpar SKK registrerade / Stamtavla
(Renraser / Rottweiler)

Lördagen den 16 mars
Säljes: Papillon han valpar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 1 januari
Säljes: Blandrasvalpar
(Blandraser)

Fredagen den 8 december
Säljes: Papillon hane med meriterade föräldrar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 4 december
Säljes: Old English bulldog tik
(Renraser / Old English bulldog)

Måndagen den 27 november
Säljes: Jack Russell valpar
(Renraser / Jack Russell Terrier)