Annons:
Körkortsfrågor

Valpar säljes: Cocker Spaniel

Senast ändrad fredagen den 1 februari 2019 21:0916,000 kr

Cocker Spaniel valpar, två hannar. En röd och en black and tan

OBS! Antalet bedragare på nätet ökar och de utnyttjar hundvalpannonser som täckmantel för deras bedrägerier. Uppmanas du att betala förskott genom Western Union eller annan betaltjänst så avbryt köpet direkt och mejla oss så tar vi bort annonsen! Vi försöker kolla alla annonser men tyvärr är bedragarna bättre än de var förr och kan slinka igenom vår kontroll.

Vår tik Linesam Xclusive Call har fått sin tredje valpkull med Linesam Anniversary King. Två hannar är till salu. En röd valp med lite vit teckning och en black and tan hanne. Båda är sociala, välväxta och livliga. Säljes avmaskade, vaccinerade, chippade och veterinrbesiktigade. Valparna är registrerade hos Svenska Kennelklubben.

Annonsören finns i Hällingsjö, Västra Götalands län.

Pris: 16,000 kr.

Kontakta Hållbarhetsjouren för mer information genom e-post, via telefon 0793477033 eller på mobil 0793477033. Du kan även söka på hemsidan http://www.facebook.com/camilla.landen för mer information.

Kennelpresentation upplagd på hundvalpar.net?

Nej, annonsören har inte lagt upp någon kennelpresentation ännu.

Upplagda foton

Cocker Spaniel valpar, två hannar. En röd och en black and tan 1

Annonsen har lästs 1390 gånger sedan den lades upp.


Om Cocker Spaniel

Cocker Spaniel
Engelsk cocker spaniel är en internationellt välkänd hundras härstammande från Storbritannien. Rasen är besläktad bland annat field spaniel och engelsk springer spaniel och Bordercollie och avlades ursprungligen fram till fågelhundsjakt, i synnerhet på morkulla (eng: woodcock, vilket gett hundrasen dess namn).

Idag hålls cocker spaniel som de flesta känner den oftast som sällskapshund. Ren jaktspaniel förekommer också, som kan registrars som olika raser beroende på sin storlek. Cockern som ses i utställningsringarna är mindre intensiv till sättet och har längre päls och mer extrem kroppsbyggnad.

Engelsk cocker spaniel tillhör de mindre spanielraserna med cirka 41 cm i mankhöjd och en vikt på runt 13 kilo. Trots sin storlek kräver den regelbunden pälsvård och aktivering. Det är en allroundhund som fungerar bra i de flesta grenar, och den har kallats fågelhundgruppens border collie. Rasen har framförallt funnit en nisch inom agilityvärlden och som spårhund, men det förekommer också cockrar som tävlar i lydnad, nyare grenar som till exempel freestyle, och självklart jakt.

Cockerns päls är av så kallad silkestyp och behöver trimmas ungefär varannan månad, annars fäller den väldigt mycket hår. Rasen får enligt FCI:s standard förekomma i alla färger, i praktiken innebär detta svart, lever, bägge med eller utan roströda tecken, rött i alla nyanser eller sobel. Dessa kan alla vara enfärgade eller fläckade med vitt. Enfärgade hundar skall inte ha mer vitt än som en liten bröstfläck. Hos fläckiga hundar är prickar av färg, så kallade ticks, mycket vanliga, och roan, dvs kraftig sammanblandning av vita och färgade hår vilket ger ett melerat intryck, förekommer också. Till sättet är cocker spanieln outtröttlig, aktiv och samarbetsvillig, men även mycket kelig och tillgiven. Den är känd för att vara envis och kräver en engagerad, påhittig och minst lika envis förare. Man skall ha i åtanke att som är fallet med alla populära raser finns det mer eller mindre seriösa uppfödare och det är viktigt att hitta en bra uppfödare för att få en frisk valp med rastypiskt utseende och bra temperament.

Källa: Wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Engelsk_cocker_spaniel)

Har du mer info om denna rasen? Mejla oss så lägger vi upp din info också!« Fina whippet valpar Vi väntar Tibetanska Terrier valpar i Februari 2018 »

Söker du fler cocker spanielannonser?

Här nedan finner du de senaste 15 säljesannonserna för rasen cocker spaniel.

Engesk cockertik!
Renraser / Cocker Spaniel
24 januari 2023
20,000 kr
Östergötlands län
Små söta cocker valpar
Renraser / Cocker Spaniel
28 mars 2015
12,000 kr
Stockholms län
Annonser:
 
 
 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Torsdagen den 2 februari
Säljes: Hundvalpar - Thai Ridgeback - Skåne
(Renraser / Thai Ridgeback Dog)

Tisdagen den 24 januari
Säljes: Engesk cockertik!
(Renraser / Cocker Spaniel)