Annons:
Körkortsfrågor

Valpar säljes: Clumber Spaniel

Senast ändrad söndagen den 29 november 2015 17:0514,000 kr

Härliga Clumber Spaniel valpar

OBS! Antalet bedragare på nätet ökar och de utnyttjar hundvalpannonser som täckmantel för deras bedrägerier. Uppmanas du att betala förskott genom Western Union eller annan betaltjänst så avbryt köpet direkt och mejla oss så tar vi bort annonsen! Vi försöker kolla alla annonser men tyvärr är bedragarna bättre än de var förr och kan slinka igenom vår kontroll.

Några fina hanvalpar finns kvar att boka ur kull födda i oktober.
Efter meriterade, sunda och trevliga föräldrar.
Redo att flytta till nya hem från 21/12, då de är 8 veckor.
Mer information om valparna och rasen finns på vår hemsida, vi finns strax utanför Borås.
Hör av dig vid intresse eller funderingar!
följ oss gärna på Facebook; "kennel diabf"

Annonsören finns i Dalsjöfors, Västra Götalands län.

Pris: 14,000 kr.

Kontakta Andreas för mer information genom e-post, via telefon 0735-401672. Du kan även söka på hemsidan http://www.diabf.com för mer information.

Kennelpresentation upplagd på hundvalpar.net?

Ja, en kennel finns upplagd, läs mer här: Kennel Diabf.

Upplagda foton

Härliga Clumber Spaniel valpar 1 Härliga Clumber Spaniel valpar 2 Härliga Clumber Spaniel valpar 3 Härliga Clumber Spaniel valpar 4 Härliga Clumber Spaniel valpar 5

Annonsen har lästs 2610 gånger sedan den lades upp.


Om Clumber Spaniel

Clumbern är den tyngsta av spanielraserna och skiljer sig något i utseende och temperament från kusinraserna. I botten finns givetvis den typiska spanieln - glad, positiv, lättlärd, följsam och intelligent.
Egenskaper som de fått genom att avlas för det krävande arbete som stötande och apporterande fågelhundar de en gång var ämnade för.

I rasbeskrivningar framställs clumbern ofta som flegmatisk, vilket är helt fel. Det är istället en sportig spaniel med positiv livssyn. Den hänger gärna med familjen på skid-, skogs- eller båtturen. Deras stora envishet, starka vilja och styrka gör att det är "mycket hund". Den kräver diplomati, en fast hand och mycket humor, framförallt under uppväxtåren. Clumbern har mer integritet och självständighet än den flesta spaniels, vilket också gör att de lättare lär sig att vara ensamma hemma några timmar per dag när husse och matte är på arbetet.

Barn och clumbers fungerar vanligen utmärkt tillsammans. Tack vare att de
är så robusta är de okänsliga för ryck och slit i pälsen, och de har
gott tålamod. Därtill kommer att den clumber inte är född, som inte är pigg på upptåg. Egenskaper som självmedvetenhet och egensinnighet är det man som clumberägare uppskattar mest hos sin hund. Man äger aldrigsin clumber helt, utan man har förmånen att få leva med den, och man har aldrig tråkigt ihop.

Liksom all ädel frukt mognar clumbern långsamt såväl till kropp som själ. Det är en tung ras, vilket innebär att den kräver välbalanserad kost och motion under uppväxten. Pälsen är lättskött, och hundägaren klarar själv vardagstrimningen utan större besvär.

Flertalet av de clumbers som finns idag är huvudsakligen sällskapshundar. De som används till jakt deltar främst som stötande hundar vid har- och rådjursjakten. Rasen är mycket användbar som eftersökshund. Här hävdar de sig mycket väl med sin goda näsa och sitt lugna jaktsätt.

En handfull hundar startas också årligen på spanieljaktprov med vissa framgångar. Rasens styrka ligger i jaktlust, lätthet att läsa i markerna, den goda näsan och viltfinnarförmågan. Apportering och stadga kräver dock vanligen en del arbete för att fungera. De är goda vattenapportörer och klarar med sin robusta byggnad att jobba länge i höstkalla andvatten.

Är man road av att utställningar är clumbern en tacksam kamrat. Rasens kvalitet är genomgående hög, och med sin vita färg och maffiga byggnad är den en slående syn i ringen. Utställningstrimningen är förhållandevis enkel att lära sig, och med lite träning är de flesta clumbers lätta att visa.

Information från rasklubbens hemsida www.clumber.net

Har du mer info om denna rasen? Mejla oss så lägger vi upp din info också!« Några av oss söker egna hem Cane Corso valpar »

Söker du fler clumber spanielannonser?

Här nedan finner du de senaste 15 säljesannonserna för rasen clumber spaniel.

Inga annonser hittades tyvärr.
Annonser:
 
 
 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Torsdagen den 23 maj
Säljes: Söt snäll hane
(Blandraser)

Måndagen den 20 maj
Säljes: 2 Samojed Hanar till Salu
(Renraser / Samojed)

Söndagen den 19 maj
Säljes: Bernedoodle valpar säljes
(Blandraser)

Tisdagen den 16 april
Säljes: Blandrasvalpar
(Blandraser)

Tisdagen den 19 mars
Säljes: Rottweiler valpar SKK registrerade / Stamtavla
(Renraser / Rottweiler)

Lördagen den 16 mars
Säljes: Papillon han valpar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 1 januari
Säljes: Blandrasvalpar
(Blandraser)