Annons:
Körkortsfrågor

Valpar säljes: Drentsche Patrijshond

Senast ändrad torsdagen den 25 september 2014 16:0412,000 kr

Valpar födda 22-23 aug, 5 hanar + 5 tikar, 3 hanar kvar att boka

OBS! Antalet bedragare på nätet ökar och de utnyttjar hundvalpannonser som täckmantel för deras bedrägerier. Uppmanas du att betala förskott genom Western Union eller annan betaltjänst så avbryt köpet direkt och mejla oss så tar vi bort annonsen! Vi försöker kolla alla annonser men tyvärr är bedragarna bättre än de var förr och kan slinka igenom vår kontroll.

Drentsche Patrijshond klassas som stående fågelhund enligt FCI men är en allround ras som passar i många andra sammanhang. Man behöver inte vara jägare för att äga en drent, många andra aktiviteter fungerar som tex eftersök, apportör, bruks, drag mm.
Tallmora Blystras Mora (5 år) väntar sin första kull valpar med multivinnaren Rinus fan´t Suydevelt (senaste titeln är veteranvinnare i Helsingfors WDS 2014).
SKKs regler följs och säljes med deras avtal. Dolda fel försäkring finns.
Detta är 4:e kullen av rasen i min kennel.

Annonsören finns i Vindeln, Västerbottens län.

Pris: 12,000 kr.

Kontakta Lisa Manfredsson för mer information genom e-post, via telefon 0706949822. Du kan även söka på hemsidan http://www.tallmora.se för mer information.

Kennelpresentation upplagd på hundvalpar.net?

Ja, en kennel finns upplagd, läs mer här: Tallmora kennel.

Upplagda foton

Valpar födda 22-23 aug, 5 hanar + 5 tikar, 3 hanar kvar att boka 1 Valpar födda 22-23 aug, 5 hanar + 5 tikar, 3 hanar kvar att boka 2 Valpar födda 22-23 aug, 5 hanar + 5 tikar, 3 hanar kvar att boka 3

Annonsen har lästs 3175 gånger sedan den lades upp.


Om Drentsche Patrijshond

Drentsche Patrijshond
Historik
Drentsche Patrijshond utvecklades på 1500-talet ur Spanieln som kom från Spanien till Nederländerna via Frankrike. I Nederländerna kallades de för rapphönshundar (patrijs är rapphöns på holländska). Från att nära på försvinna har rasen bevarats genom entusiastiska uppfödare som jobbat med den lilla population som fanns kvar. Att bevara det rastypiska har varit en mycket viktig del i avelsarbetet liksom hälsoaspekterna. Idag finns omkring 4000 individer i Holland.

Rasen i de nordiska länderna
Danmark var det första nordiska land som importerade rasen. Där har man också sedan flera år en rasklubb. I Sverige kommer under 2009 antalet Drentsche Patrijshond att passera 40 stycken registrerade i SKK. Förutom dessa finns också några holländska hundar som ej överförts till den svenska registreringen (ägda av holländare som bor i Sverige). Norge och Finland har enbart ett fåtal av rasen, men även där börjar nu intresset att öka.

Användningsområde
Drentsche Patrijshond är en stående fågelhund idealisk för jakt i olika slags terräng. Den fungerar alltså lika bra på fält som i skog eller vatten och arbetar under bössan och alltid i nära kontakt med jägaren. I Sverige tillhör den Specialklubben för kontinentala fågelhundar och grupp 7.
De är goda apportörer och bra simmare som efter träning kan ge en god jaktkamrat vid exempelvis sjöfågeljakt.
Rasen har god näsa och användbara som viltspårare om rätt grund ges.
Drentsche Patrijshond kan även tränas upp till att bli räddningshund. I Holland finns en som för tillfället är den enda Drentsche Patrijshonden som tränats för att bli auktoriserad SAR-dog (search and rescue-hund). Viktigt för den typen av hundar är ett utpräglat intresse för människor och en glädje i att lära och ta sig an nya utmaningar.

Att jobba som assistenthund passar också vissa individer av den här rasen. Två hundar är i dagsläget tränade och jobbar för sina brukare i Holland.
Drentsche Patrijshond är en härlig familjehund om man tänker på att den behöver aktiveras. Det är ingen hund som alltid vill ligga och gosa i soffan utan behöver få utlopp för sin energi och aktiveras mentalt med utmaningar.

Några drentsen i Sverige tränas också i lydnad och erhållit LPI. I nära framtid kanske vi också kan se rasen i agility eller varför inte i freestyle.

Har du mer info om denna rasen? Mejla oss så lägger vi upp din info också!« Blandis tjej till permanent hem Vita Dvärgschnauzer valpar »

Söker du fler drentsche patrijshondannonser?

Här nedan finner du de senaste 15 säljesannonserna för rasen drentsche patrijshond.

Inga annonser hittades tyvärr.
Annonser:
 
 
 
Körkortsfrågor för dem som pluggar till körkortet - läs mer här!
-Perfekt för den som behöver extra hjälp inför kunskapsprovet! Känner du någon som pluggar - klicka här nu!

Senaste annonserna från hela Sverige:

Fredagen den 8 december
Säljes: Papillon hane med meriterade föräldrar
(Renraser / Papillon)

Måndagen den 4 december
Säljes: Old English bulldog tik
(Renraser / Old English bulldog)

Måndagen den 27 november
Säljes: Jack Russell valpar
(Renraser / Jack Russell Terrier)

Tisdagen den 5 september
Säljes: Papillonvalpar
(Renraser / Papillon)

Tisdagen den 5 september
Säljes: Nu letar vår kära valpar ett förevigt hem!
(Blandraser)

Tisdagen den 11 juli
Säljes: Strävhåriga han taxvalpar till jakt
(Renraser / Tax, strävhårig)